Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نخستين مناظره انتخاباتي با محور فرهنگي و اجتماعي امروز هشتم ارديبهشت با حضور 6 نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستين مناظره انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري امروز 8 ارديبهشت ماه آغاز شد.
اين برنامه به طور زنده از شبکه يک سيما و شبکه راديويي ايران پخش مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


**سوال از ميرسليم درباره حاشيه نشيني
سيد مصطفي آقاميرسليم کانديد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با قرار گرفتن پشت تريبون اولين مناظره زنده تلويزيوني خود از شبکه يک سيما را کليد زد.
وي در پاسخ به سؤالي درباره طرح دولتش براي مديريت حاشيه‌نشيني اظهار داشت: نيروي انساني بايد متناسب با ظرفيت هاي زيتسي ودر توسعه کشور مشارکت توزيع شود و از استعدادهاي آنها به خوبي بهره مند و اين استعدادها شکوفا شود اما عدم توجه به مناطق محروم باعث مهاجرت و ايجاد حاشيه نشيني شده است که مشکلات امنيتي، اقتصادي و سياسي در پي داشته است.
ميرسليم افزود: راه کار دولت ما با توجه به سياست هاي آمايش سرزميني و جمعيت و توجه به مصرف درست آب است، زيرا بسياري از روستاهاي کشور خشک شده و اهالي آن مجبور به مهاجرت به شهرها، حاشيه نشيني و مجبور به کارهايي که دور از شأن آنها است شدند. اين عزيزان از تحصيل و آموزش محروم بوده و به اعتياد روي مي آورند. بايد پاسخ دهيم که چرا امروز در برخي از استانها مانند سيستان و بلوچستان مواجه با مهاجرت فراوان بوده ايم که اينها به دليل مديريت ناصحيح است.
وي در ادامه اظهارداشت: حاشيه نشيني مشکلات فراوان فرهنگي و امنيتي را بوجود آورده است.
نقد هاشمي طبا به سخنان ميرسليم
سيدمصطفي هاشمي طبا نامزد انتخابات رياست جمهوري در نقد خود نسبت به پاسخ ميرسليم، ضمن تشکرا ز ميرسليم اظهار داشت: لازم مي دانم نکته اي را موردتوجه قرار دهم و آن اينکه بحث آمايش سرزميني، بحث آب، بحث روستاييان يا بحث هاي ديگر زيست محيطي که مستقيما به زيستگاه انسان برمي گردد در حقيقت ميراثي از گذشتگان و خداوند است که به بشر عطا شده است.
وي گفت: وقتي ما اولويت براي برخي مسائل قائل مي شويم منجر به اين مي شود که برخي مسائل بيشتر مورد توجه قرار بگيرد و مسائل ديگري که کمتر به چشم مي خورد، کمتر مورد عنايت قرار مي گيرد بنابراين مي خواهم بگويم که واقعا سرزمين ما ايران دچار بحران شديد زيست محيطي است و زيستگاه انسان در اين مجموعه کاملا درحال از بين رفتن و مصاديق متعددي هم دارد.
هاشمي طبا افزود: بنابراين اولويت اولي که بايدبراي کشور قائل شويم توجه به زيستگاه و حفظ ايران است و اگر قرار باشد بدون توجه به اولويت مسائل را بررسي کنيم اين نظر آقاي ميرسليم مورد عنايت قرار نخواهد گرفت و دست چندم خواهد شد.
نقد روحاني به سخنان ميرسليم
حسن روحاني در نقد سخنان ميرسليم گفت: حاشيه نشيني از معضلات ايران و همه کشورها است. کشوري را سراغ ندارم که حاشيه نشين نداشته باشد. معمولا حاشيه نشيني در کلان شهرها و شهرهاي بزرگ وجود داردو ريشه آن به عوامل مختلف بر مي گردد.
نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري، بيکاري و عدم درآمد کافي را از عوامل پناه بردن مردم به حاشيه شهرها خواند و گفت: فردي که در يک شهر دور و يا روستا زندگي مي کند و منابع درآمدي اش کافي نيست مجبور مي‌شود مهاجرت کند. معمولا در شهرهاي بزرگ شرايط اشتغال بيشتر است.
وي ادامه داد: اين فرد براي زندگي به حاشيه شهر پناه برده و بعد از مدتي اقوام و خويشان خود را نيز از روستاها براي کار به شهرها مي آورد و آنها نيز در حاشيه شهرها ساکن مي شوند.
نقد قاليباف به سخنان ميرسليم
درباره سخنان ميرسليم گفت: مسئله حاشيه‌نشيني مسئله مهم و کليدي است، امروز حدود 11 ميليون حاشيه‌نشين در شهرها داريم که بر اساس فرصت‌هاي نابرابر اجتماعي و بحران‌هاي اقتصادي به وجود آمده‌اند.
وي افزود: يک روش چاره‌انديشي در دراز مدت است و البته بايد در کوتاه مدت هم برنامه‌ريزي براي حل مشکل اين قشر صورت گيرد.
قاليباف ادامه داد: در همه دنيا دولت‌ها از محرومان حمايت مي‌کنند و بخشي از اين محرومان، حاشيه‌نشينان هستند؛ دولت در کشور ما نيز در هفت سال گذشته تدبيري کرد در قالب پرداخت يارانه‌ها که اين يارانه طي هفت سال گذشته پرداخت شد اما گلايه اين قشر از جامعه، آنجاست که با گراني‌هاي به وجود آمده در کشور، ارزش 45 هزار و 500 تومان به حدود 15 هزار تومان رسيده است و چرا همپاي تورم کشور، يارانه افزايش پيدا نمي‌کند؛ چرا يارانه‌ها بين همه مردم يکسان توزيع مي‌شود؟
اين کانديداي رياست جمهوري خطاب به ميرسليم گفت: جنابعالي براي يک اقدام کوتاه مدت براي محرومان چه اقدامي را انجام مي‌دهيد و براي دراز مدت که اين مشکل ريشه‌کن مي‌شود، چه اقدامي را انجام خواهيد داد؟
نقد جهانگيري به سخنان ميرسليم
اسحاق جهانگيري نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در نخستين برنامه تلويزيوني مناظره و در نقد ديدگاه هاي سيدمصطفي ميرسليم نامزد ديگر انتخابات درباره موضوع حاشيه نشيني اظهار داشت: حاشيه نشيني يکي از مهمترين مشکلات کشور است که در تمام نقاط ديده مي شود.
وي تأکيد کرد: مسئله مهم اين است که بايد به اين مردم توجه کرد تا آنها ديده شوند؛ نبايد آنها را افراد اضافي تلقي کرد.
جهانگيري ادامه داد: در دولت يازدهم با اين پديده به صورت کارشناسي و علمي برخورد و سازماندهي شد؛ از جمله اينکه شورايي با عنوان بازآفريني مناطق سکونتي مردم با توجه به بافت هاي مياني و حاشيه اي تشکيل شد.
نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: تمام حاشيه نشين ها در اين دولت بيمه شده اند و مراکز درماني در نقاط حاشيه اي مستقر شد و براي جوانان آنها که به سن تحصيل رسيده و محروم از تحصيل بوده اند، برنامه درسي پيش بيني شد.
نقد رئيسي به سخنان ميرسليم
سيد ابراهيم رئيسي در خصوص سخنان ميرسليم اظهار داشت: اولين موضوع در بحث حاشيه نشيني بحث آمار است که بايد آمار دقيقي در اين خصوص منتشر شود چراکه آمار 11 ميليون مربوط به سال 92 است در حالي که امروز آمار حاشيه نشيني در حدود 16 ميليون نفر است.
وي ادامه داد: در خصوص علل پديده حاشيه نشيني يکي از دلايل آن کم آبي روستاها است که باعث مهاجرت از روستاها به حاشيه شهرهاي بزرگ شده است.
رئيسي با بيان اينکه اولين گام براي ساماندهي حاشيه نشيني نوسازي و بهسازي مسکن و نظام شهري است گفت: تثبيت مالکيت، توجه به بهداشت و مشکلات اجتماعي حاشيه نشين ها، دعوت از سرمايه گزاران و صنايع براي رونق حاشيه شهرها از جمله راه کارهاي ساماندهي حاشيه شهرهاست.
**سوال از رئيسي درباره رشد عدالت اجتماعي و کاهش طبقات اجتماعي
نوبت به حجت الاسلام سيد ابراهيم رئيسي کانديد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري رسيد. وي با قرار گرفتن پشت تريبون در پاسخ به اين سؤال که چه برنامه‌اي براي رشد عدالت اجتماعي و کاهش طبقات اجتماعي داريد؟ گفت: عدالت اجتماعي يکي از اهداف مهم نظام جمهوري اسلامي است و فاصله طبقاتي به هيچ عنوان زيبنده نظام نيست.
وي ادامه داد: آنچه نگران‌کننده است، اين است که ضريب جيني نشان‌دهنده اين است که در سال‌هايي که هدفمندي يارانه‌ها مطرح بود، اين فاصله کمتر شده و در سال‌هاي اخير شاهد افزايش آن از 0.36 به 0.43 بوده‌ايم که 7 واحد افزايش پيدا کرده است.
حجت الاسلام رئيسي در جمع بندي پايان سخنان خود با اشاره به اينکه در مفاهيم ديني ما پس از توحيد مفهوم عدالت عنوان شده است گفت: آنچه شاهد آن هستيم بيکاري جوانان تحصيلکرده و تعطيل شدن واحد ها و کارگاه هاي توليدي و اقتصادي است که اين مشکلات خود به خود سبب افزايش فاصله طبقاتي خواهد شد.
وي افزود: برخي افراد درآمدشان يارانه اي است که از دولت دريافت مي کنند و سوال اين است که آيا امکان زندگي با اين مقدار درآمد وجود دارد؟
رئيسي با بيان اينکه امروز با واقعيات زندگي محرومين مواجه هستيم اظهار داشت: وام هاي کلاني در اختيار عده اي خاص قرار گرفته در حالي که امروز جوانان براي دريافت تسهيلات ازدواج مدت قابل توجهي را بايد در نوبت قرار گيرند.
وي افزود: برنامه ريزي ها و سياست گذاري ها در دولت بايد به گونه اي باشد که فاصله طبقاتي بر اساس شاخص هاي عدالت اجتماعي کاهش يابد تا موجب کاهش فساد شود.
رئيسي با بيان اينکه در جوامع توسعه يافته شاهد فقر و محروميت افراد هستيم ادامه داد: در جوامع توسعه يافته نيز برخي افراد کاخ نشين و برخي کوخ نشين هستند که اين موضوع بر خلاف شاخص هاي عدالت اجتماعي است.
وي در پايان گفت: موضوع اصلي امروز حمايت از توليد ملي است که بر اساس آن مي توانيم حق محرومان را پرداخت کنيم.
نقد هاشمي طبا به سخنان رئيسي
هاشمي طلبا در نقد برنامه هاي رئيسي، ضمن تشکر از برنامه هاي وي گفت: معني اين مسئله آن است که ما بايد يارانه هايي را که به صورت عمومي توزيع مي کنيم را در دسترس آنها قرار دهيم تا آنها سر و سامان پيدا کنند. اين نکاتي که آقاي رئيسي فرمودند که درست هم هست منجر به بزرگ تر و بزرگتر شدن دولت مي‌شود، به نوعي فروش هر چه بيشتر ارز و واردات هر چه بيشتر به منظور تبديل ارز به ريال بدنبال خواهد داشت.
وي افزود: ما بايد ببينيم توانايي دولت در بزرگ شدن چقدر است که اگر اين توقعات را از دولت داشته باشيم که چنين وچنان گفت طبيعتا اين ممکن نخواهد بود. ما براي آنکه بخواهيم امکانات بيشتري را در اختيار عموم مردم بخصوص اقشار محروم و طبقات ضعيف قرار دهيم بايد توليد ناخالص ملي با گسترش و بهسازي صنعت و کشاورزي و بخصوص با خدمات و به طور ويژه با مسئله توريسم را حل کنيم و اگر اين طور نشود چاره دردها پرداختن به معلول ها نيست.
هاشمي طبا ادامه داد: منابع ما محدود است و ما نمي توانيم با منابع بيشمار زندگي کنيم.
نقد ميرسليم به سخنان رئيسي
ميرسليم از رئيسي درخصوص مساله «عدالت اجتماعي»، سه سوال از وي مطرح کرد و گفت: آيا اقداماتي که در طول برنامه پنجم توسعه انجام گرفته در جهت کاهش تبعيض بوده است؟ چگونگي تغيير روند تبعيض در جامعه را چگونه تبيين مي ‌فرماييد؟ نوع سبک زندگي ما در حال حاضر به شکل مطلوب است؟ که برآورنده عدالت اجتماعي باشد؟
روحاني در نقد سخنان رئيسي
حسن روحاني در پاسخ به سخنان رئيسي در خصوص عدالت اجتماعي گفت: کم کردن فاصله اقشار مختلف جامعه اهميت فراواني دارد، امروز بايد تلاش کنيم تعادلي بين شرق و غرب کشور ايجاد شود؛ غرب کشور شرايط بهتري دارد.
وي ادامه داد: شرق کشور به دليل کويري و خشک بودن شرايط سخت‌تري دارد، دولت يازدهم توجه بيشتري به شرق کشور کرد و گازرساني به اين مناطق انجام شد و راه‌آهن نيز به اين مناطق رسيده است.
روحاني با بيان اينکه به اقشار مستضعف جامعه بايد کمک بيشتري شود، اقدامات دولت يازدهم در راستاي عدالت اجتماعي را تشريح کرد و گفت: به حقوق کساني که حقوقشان کمتر بود، افزوده شد، مستمري مستمري‌بگيران کميته امداد و بهزيستي به بيش از سه برابر در دولت يازدهم افزايش يافت. در خصوص رسيدگي به معلولان نيز براي خانواده‌هايي که دو معلول دارند، خانه ساخته شد و براي خانواده‌هايي که تک معلول نيز دارند، خانه‌هايي در حال ساخت است.
کانديداي دوازدهمين انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: براي دستيابي به عدالت اجتماعي بايد رانت‌ها را از بين ببريم و با فساد اقتصادي مبارزه کنيم.
قاليباف در نقد سخنان رئيسي
قاليباف درپاسخ به سخنان رئيسي درخصوص عدالت اجتماعي گفت: عدالت اجتماعي از موضوعات مهم و اهداف انقلاب اسلامي بوده است، همه ما شاهديم وقتي بحران هاي اقتصادي داريم تحق عدالت سخت است.
قاليباف اظهار داشت: روزي که ما کار در تهران را آغاز کرديم گفتيم که هدفمان اين است که فاصله شمال و جنوب شهر را کم کنيم و با توجه به محرومان در بافت هاي فرسوده اين اتفاق افتاد. اما در نابرابري هاي فرصت هاي اجتماعي مثل بيکاري و شغل که حق شهروندان است و بايد به آن توجه شود. شما به طور مفصل صحبت کرديد که در برنامه کاري ما نيز تصميماتي وجود دارد.
وي با اشاره به اينکه ما در برنامه خود اشتغال حمايتي را انجام داده و به سمت اشتغال پايدار مي رويم گفت: امروز شکاف طبقاتي در جامعه بيشتر شده و فرصت هاي اجتماعي نابرابر شده است، بهره اي که آن چهار درصد خاص در جامعه مي برند و 96 درصد مردم نمي برند.
نامزد دوازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تصريح کرد: در برنامه پنجم توسعه همچنين برنامه اي بود، امروز که برنامه پنجم توسعه به پايان رسيده از شما سوال مي کنم که براساس ارزيابي شما در برنامه پنجم توسعه اين امر چقدر محقق شده است؟
جهانگيري در نقد سخنان رئيسي
اسحاق جهانگيري در ادامه برنامه مناظره امروز و در نقد ديدگاه‌هاي سيد ابراهيم رئيسي درباره راه‌هاي افزايش عدالت اجتماعي در جامعه، اظهار داشت: عدالت يکي از آرمان‌هاي نظام جمهوري اسلامي است و محدود کردن عدالت به مسائل اقتصادي نيز ظلم به موضوع عدالت است.
وي ادامه داد: عدالت آموزشي يعني همه کودکان امکان بهره‌مندي از تحصيل را داشته باشند، عدالت سياسي يعني اينکه در بين نيروهاي سياسي، عدالت برقرار باشد و عدالت قضايي يعني تمام مردم در مراجعه به دستگاه قضايي احساس عدالت کنند.
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه متأسفانه احساس عدالت در جامعه کم شده است، اظهار داشت: يکي از بخش‌هاي عدالت اقتصادي، توجه به عدالت منطقه‌اي و جغرافيايي است.
جهانگيري تصريح کرد: اينکه کسي 3.7 ميليارد دلار اموال ملت را به جيب بزند، يعني عدالت وجود ندارد و عده‌اي به ثروت‌هاي بادآورده دست يافته‌اند.
**سوال از هاشمي طبا درباره مسکن
سيدمصطفي هاشمي طبا در ادامه با قرار گرفتن پشت تريبون در پاسخ به اين سوال که مشکل مسکن ناشي از چه مولفه هايي است و شما چه طرحي براي حل مشکل آن به ويژه براي زوج هاي جوان داريد؟ گفت: ما اصولا اگر بخواهيم معلول ها را مورد توجه قرار دهيم راه به جايي نمي بريم، به طور کلي علت هايي که باعث بروز مشکلات براي اقشار جامعه شده بايد به صورت برطرف کردن علت ها باشد و بايد اين را مورد توجه قرار دهيم.
هاشمي طبا افزود: در تمام فرمايشاتي که در سوال هاي اخير مطرح بود، نوعا حرکت به سمتي بود که دولت اين کار را بکند دولت آن کار را نکند، دولت در حال حاضر خدمات بسيار زيادي را ارائه مي کند و حقيقتش اين است که اصلا بزرگ تر شدن دولت بدون اينکه اقتصاد جامعه توانمند بشود، بدون اينکه بتوانيم درآمد ملي را افزايش دهيم اين مسئله امکانپذير نيست.
وي ادامه داد: در حال حاضر اگر بخواهيم در حوزه مسکن و حل مشکلات زوج هاي جوان کاري صورت بگيرد از طريق پرداخت هاي وام در جامعه است. بخشي از جامعه چه از تهران چه شهرهاي ديگر مسکن هايي کوچک ساخته شده و براي اين منظور و در اين مورد بايد به توانايي هاي آينده زوج هاي جوان توجه شود.
نامزد انتخابات رياست جمهوري با بيان اينکه مهمتر از مسئله مسکن مشکل اشتغال جوانان است، گفت: مسئله کار بدون توجه به ابعاد مختلف ايجاد سرمايه گذاري براي صنعت، کشاورزي و خدمات امکانپذير نيست. يعني اگر زوجي کار کنند و درآمد داشته باشند آينده خود را مي توانند تضمين کنند و وام هايي را که براي مسکن گرفته اند را مي توانند تامين کنند. امروزه به نظر مي رسد با حجم وامي که از طريق بانکها مصوب شده حداقل در اطراف شهرهاي بزرگ مسکن با توجه به شرايط اندکي رکود که از آن برخوردار است، امکان خريداري آن هست.
روحاني در نقد سخنان هاشمي طبا
روحاني در پاسخ به سخنان هاشمي طبا در خصوص برنامه‌هاي دولت در بخش مسکن گفت: براي مسکن برنامه‌هاي مختلفي در دولت‌هاي قبل وجود داشت. در دولت گذشته سرمايه‌گذاري در مسکن مهر انجام شد، با مشکلاتي که داشت، اين دولت متعهد گرديد اين پروژه را تکميل کند؛ تا پايان دولت پروژه‌هاي مسکن مهر تحويل داده مي‌شود به جز 100 هزار و خورده‌اي مسکن مهر که هيچ داوطلب و خريداري ندارد.
وي تصريح کرد: بايد به مردم براي ساخت و خريد مسکن مورد نظر ياري کنيم.
روحاني در خصوص اقدامات دولت يازدهم در اين بخش اظهار داشت: وام‌هاي لازم در اختيار خانه‌اولي‌ها قرار داده شده و خانه اولي‌ها مي‌توانند 80 ميليون وام بگيرند.
وي نوسازي بافت‌هاي فرسوده را يکي از راه‌هاي جايگزين مسکن مهر براي حل مشکل مسکن در کشور خواند و گفت: با نوسازي بافت‌هاي فرسوده مي‌توانستيم خانه‌هاي نو به جاي مسکن مهر در اختيار مردم قرار دهيم که اين امر تحولي در بخش مسکن بود.
کانديداي انتخابات رياست جمهوري با تأکيد بر اينکه براي مسکن جوانان برنامه‌هاي خوبي وجود دارد، اظهار داشت: براي ازدواج جوانان نيز دو وام 10 ميليوني پرداخت مي‌شود که کمک خوبي به آنهاست.
قاليباف در نقد سخنان هاشمي طبا
قاليباف در نقد سخنان هاشمي طبا گفت: در حوزه اجتماعي به اين مسئله بر مي گرديم که 4 درصد مردم از همه چيز برخوردارند و 96 درصد از هيچ چيزي برخودار نيستند اين 4 درصد با رانت برخوردار شده اند.
وي افزود: در مسئله مسکن در حال حاضر 3 ميليون مسکن خالي است اينها کجاست و متعلق به چه کساني است؟ متعلق به همان 4 درصدي است که يک ويلا در شمال کشور و يک ويلا در شمال تهران دارند.
اين نامزد انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: درباره بافت فرسوده برنامه اين بود که دولت سالانه 10 درصد از اين بافت را احيا کند، اما نتوانست اين کار را انجام دهد، 5 تا6 سال است که از اين مسئله مي گذرد و پيشرفت در اين مسئله حدود 7 تا 8 درصد است البته در تهران که مسئوليت احياي بافت فرسوده با شهرداري است. بنا بر گزارش وزارت مسکن، 34 درصد پيش رفتيم. دولت بايد کمک مي کرد که نکرد اما ما وظيفه خود را انجام داديم.
قاليباف گفت: بايد با اين 4 درصد برخورد شود، اجازه ندهيد اين رقم تکرار شود اما امروز هم تکرار مي‌شود؛ در سال 95 بيش از 530 ميليارد تومان وام داديم. به چه کساني پرداخت شد؟ چند هزار نفر وام گرفتند و چندصد هزار نفر در صف وام ازدواج هستند؟
وي خاطرنشان کرد: اگر سيستم را اصلاح نکنيم موفق نخواهيم شد به مشکلات فائق آئيم.
نقد جهانگيري به سخنان هاشمي طبا
اسحاق جهانگيري در ادامه برنامه مناظره در نقد ديدگاه‌هاي سيد مصطفي هاشمي‌طبا نامزد انتخابات رياست جمهوري در موضوع راه‌هاي تأمين مسکن، اظهار داشت: به دليل صدور پروانه‌هاي بي‌حساب و کتاب در شهرداري‌ها و دلالي شدن موضوع مسکن، مشکلات اين بخش افزايش يافته است.
وي افزود: بيش از 250 ميليارد دلار ارزش واحدهاي مسکوني است که امروز خالي هستند و اين سرمايه راکد شده است.
اين نامزد انتخابات دوازدهمين دوره رياست جمهوري با بيان اينکه ما در حوزه مسکن چند اولويت داشته‌ايم، خاطرنشان کرد: يکصد هزار مسکن اجتماعي براي گروه‌هاي نيازمند مانند کميته امداد و بهزيستي مورد نياز است و سالانه 200 هزار واحد مسکن روستايي هم بايد استحکام‌بخشي شوند.
جهانگيري گفت: در اين دولت سقف تسهيلات مسکن براي زوجين جوان 160 ميليون تومان شده است و براي خانه‌ اولي‌ها هم امکان باز شدن حساب 6 ماهه در صندوق پس‌انداز مسکن براي دريافت وام و خانه‌دار شدن پيش‌بيني شده است.
رئيسي در نقد سخنان هاشمي طبا
رئيسي در نقد سخنان سيد مجتبي هاشمي طبا گفت: اساس در توانمند سازي مردم براي تهيه مسکن و نوسازي بافت فرسوده است اما با وجود جوانان و زوج هاي جواني که قصد تشکيل زندگي دارند چاره اي جز ارائه تسهيلات به آنها براي اجاره مسکن وجود ندارد.
وي افزود: نمي توان مدعي تسهيل ازدواج جوانان بود اما در اين راه اقدامي عملي انجام نشود و دولت موظف به ارائه تسهيلات در اين خصوص است.
رئيسي با اشاره به اجراي طرح مسکن مهر در دولت هاي قبل گفت:مسکن مهر با همه اشکلات ايجاد شد، و توانست عده ي زيادي را صاحب خانه کند، امروز نيز بايد با حمايت از آن صاحبان مسکن مهر را از بلاتکليفي خارج کرد.
وي در پايان گفت: با اجراي نوسازي بافت هاي مسکوني و ارائه تسهيلات مسکن، با ايجاد کمتر از يک ميليون مسکن در سال کماکان عقب خواهيم بود.
نقد ميرسليم به سخنان هاشمي طبا
ميرسليم از هاشمي طبا پرسيد سرمايه گذاراني هستندکه سرمايه خود را صرف مسکن تجملاتي مي کنند به نظر شما چگونه مي شود سرمايه ها را به سمت مسکن مناسب و ارزان برد؟
آيا به نظر شما چاره زوج هاي جوان براي مسکن وام است چطور بايد از همان ابتدا زوج هاي جوان را درگير وام کنيم و شما چرا بحث مسکن اجاره اي به شرط تمديد را مطرح نمي کنيم؟
**سوال از روحاني درباره اشتغال جوانان
حسن روحاني در ادامه مناظره در پاسخ به سوالي در خصوص اشتغال جوانان گفت: مسئله ازدواج يکي از نيازهاي طبيعي انسانها و جوانان ما است. امروز مشکلاتي در اين زمينه وجود دارد. اولين مشکل، مشکل اقتصادي است.
وي تاکيد کرد: فضاي اميد به آينده بايد در جامعه بوجود آيد. اولين اقدام براي مسائل اجتماعي، ايجاد اميد نسبت به آينده است. زماني که جامعه نسبت به آينده در حال ترديد باشد و هر روز يک مسئله اي جامعه را تهديد کند و هر روز مردم يک حصر و تهديد جديد براي کشور خود را شاهد باشند و نشاطي براي جامعه باقي نگذاريم و هر روز يک محدوديت سليقه اي براي جوانان بوجود آوريم نشاط مردم نسبت به آينده را دچار مشکل مي کنيم.
نامزد انتخابات رياست جمهور تصريح کرد: جامعه را بايد به آينده اميدوار کنيم و شغل لازم را براي جوانان ايجاد کنيم. در طول سالهاي 83 تا 93 شش ميليون و 600 هزار نفر آماده ورود به بازار کار بودند که 600 هزار نفر شغل پيدا کردند. اين وضع در شرايطي بود که وضعيت درآمدي کشور خوب بود مي توانستيم همه کساني که در دهه 60 متولد شدند را در دهه 80 به بازار اشتغال وارد کنيم.
وي با تاکيد بر اينکه امروز اميد به آينده در بين جوانان افزايش يافته بود ايجاد اشتغال يعني شرايط کسب و کار در جامعه بهبود يابد، رتبه کسب و کار ايران از 152 به 120 کاهش يافت و اين امر نشان مي دهد شرايط کسب و کار در جامعه بهبود يافته است. اعتماد به سرمايه گذاري در جامعه افزايش يافته است.
وي تصريح کرد: در جامعه امروز ما مردم به فضاي مجاز دست يافته اند. اگر دولت يازدهم نبود همه اين راهها مسدود مي شد و دوستان ما نمي توانستند از اين فضا براي تبليغات خود استفاده کنند. اميد به آينده و اشتغال از موضوعات مهم است.
قاليباف در نقد سخنان روحاني
قاليباف در نقد سخنان روحاني گفت: مشکل جدي امروزما در بحث ازدواج، اشتغال است. شما در آغاز دوره در همان ابتداي مذاکرات به مردم قول داديد چهار ميليون شغل ايجاد کنيد.
روحاني در پاسخ به اين سخن قاليباف گفت: يک سايت گمنام حرفي مي‌زند و يک سايت معروفي آن را نقد مي‌کند و يک روزنامه هم آن را نقل مي‌کند و شما هم مي‌خواهيد از آن نقل کنيد؛ من هرگز به مردم قول ايجاد چهار ميليون شغل نداده‌ام.
قاليباف گفت: ما از سايت خود شما نقل مي‌کنيم، تحمل کنيد چند دقيقه اتفاقي نمي‌افتد، اجازه دهيد صحبت کنم.
وي افزود: اميد و نشاط مهم است، حتماً حقوق شهروندي مهم است، شبکه‌هاي اينترنتي هم لازمه امروز زندگي است اما واقعاً امروز افسردگي در کشور چقدر شده است؟ بنابر آمار دولت، شرايط غيرقابل قبول است.
قاليباف ادامه داد: نشاط مردم با زندگي خوش است، شما مي‌گوييد زندگي خوش هست و کسب و کار رونق دارد؛ مردم عزيز آيا شما حستان اين است که کسب و کار رونق پيدا کرده است!؟ آيا در چند سال گذشته آمار بيکاري اضافه شده يا نه!
وي گفت: آقاي روحاني اجازه حرف زدن نمي‌دهد و در حرف من مي‌آيد، اگر اينها را حل کرديد، نشاط را آورده‌ايد؛ اشکال اساسي ما سرمايه نيست، سرمايه در داخل و خارج هست، بلکه نوع مديريت و اينکه اجازه حرف زدن نمي‌دهيد، مشکل است.
نقد جهانگيري به سخنان روحاني
در ادامه جهانگيري با اشاره به ديدگاه هاي حسن روحاني درباره راههاي افزايش زمينه ازدواج اظهار داشت: احترام و کرامت جوانان بايدحفظ شود تا زمينه اشتغال آنها فراهم شود.
وي افزود: در اين کشور بيشترين زمينه براي گردشگري و اشتغالزايي وجود دارد؛ چه کساني باعث شدند وقتي 700 هزارنفر براي زيارت وارد مشهد مي شدند و زمينه اشتغال براي مردم مشهد فراهم مي شد، اين مسئله منتفي شود؟ ما که به سفارت عربستان حمله نکرديم؛ چه کساني زمينه اين کارها را فراهم کردند و حمايت هم کردند!؟
رئيسي در نقد سخنان روحاني
حجت الاسلام سيد ابراهيم رئيسي در نقد سخنان حجت الاسلام حسن روحاني گفت: وقتي که دختر و پسر جواني نتوانند ازدواج کنند قطعا نشاطي که بايد در جامعه باشد، وجود نخواهد داشت.
وي ادامه داد: اگر تسهيلاتي را فراهم کنيم مي توانيم آمار ازدواج را که در حال حاضر 700 هزار مورد در سال است به يک ميليون ازدواج در سال برسانيم.
رئيسي با بيان اينکه شرايط دريافت وام ازدواج بايد تسهيل شود اظهار داشت: در حال حاضر 500 هزار نفر در صف دريافت وام ازدواج هستند که بايد در شرايط تخصيص آن مانند دريافت وثيقه تجديد نظر شود.
وي افزود: مبلغ وام ازدواج نيز در حال حاضر 10 ميليون تومان است که بر اساس شرايط موجود جامعه پيشنهاد ما افزايش آن به 20 ميليون تومان است.
رئيسي سه عامل ازدواج، مسکن و شغل را سه عامل مهم در ايجاد نشاط در جامعه برشمرد و تصريح کرد: بر اساس قانون

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۵۲۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی در واکنش به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو با اشاره به اینکه مبلغ ۷۴ همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود، گفت: دولت برای کنترل قیمت بازار دارو ۱۸۰ همت در نظر بگیرد.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت‌ماه۱۴۰۳) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی بخش دوم بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: با توجه به ابهاماتی که در بحث دارو در جدول شماره ۱۴ وجود دارد و مبلغ ۷۴ همت در نظر گرفته شده است و با توجه به اینکه بحث تسعیر ارز در جدول شماره ۲۱ مورد بررسی قرار گرفت بنابراین اگر در حوزه دارو مبنا نرخ ۲۸۵۰۰ تومان یا ۴۲۰۰ تومان باشد، مبلغ ریالی آن متفاوت است. از دولت می‌خواهیم که این ابهام را توضیح دهد.

داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه کل کشور در پاسخ به پرسش رئیس مجلس اظهار داشت: در ارتباط با تأمین دارو ما مابه‌التفاوت نرخ دارو را به صورت یارانه‌ای در قالب جدول ۱۴ تأمین کردیم، عددی که ما امسال پیش‌بینی کرده‌ایم نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و مبنای ما در ارتباط با تأمین ارز برای دارو همان نرخ مصوب کالا‌های اساسی است چرا که شما تصویب کرده‌اید دارو و کالا‌های اساسی با ارز ترجیحی توسط کارگروهی که در قانون تعیین شده است، مشخص شود.

قالیباف در ادامه بیان داشت: توضیحات نماینده دولت در این خصوص روشن است، وقتی این موارد باشد باید به جای ۷۴ همت در جدول ۱۴، ۱۸۰ همت ارز ترجیحی (۲۸۵۰۰ تومانی) پیش‌بینی شود مگر اینکه دولت بخواهد سطح خرید و پشتیبانی دارو را کاهش دهد این بدین معنا است که دارو گران خواهد شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس گفت: در سال گذشته ۶۹ همت پیش‌بینی شد که قسمتی از آن را باید به بانک مرکزی بابت مابه‌التفاوت ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌کردیم و قسمتی از آن را نیز باید به داروخانه‌ها و شرکت‌های تولیدکننده و پخش‌کننده دارو پرداخت می‌کردیم که قسمت دوم مابه‌التفاوت نرخ ارز بود بنابراین آن ساز و کاری که در سال گذشته انجام شد عینا همان ساز و کار برای سال جاری انجام خواهد شد و همان منابعی که پیش بینی کرده‌ایم برای سال جاری با افزایش مواجه شده و می‌توانیم با آن بازار دارو را کنترل کنیم.

قالیباف در واکنش به اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: توضیحات شما اینچنین است که مبنای بانک مرکزی ۲۸۵۰۰ تومان بوده و آن بخش از اقلامی که می‌خواستید با نرخ ۴۲۰۰ تومانی به صورت سیاست جبرانی انجام دهید، مابه‌التفاوت ریالی آن را با بانک مرکزی انجام دادید.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر بخواهید این کار را برای سال جاری انجام دهید روشن می‌گویم اگر برای این موضوع ۱۸۰ همت در نظر گرفته نشود، در میانه کار ارز تأمین نمی‌شود یا اینکه یارانه تبدیل تسعیر جبران ریالی نخواهد شد؛ بنابراین می‌گویم ما نمی‌خواهیم که بازار دچار مشکل شود یا اینکه کسری ایجاد شود چرا که دارو و موارد مصرفی بیمارستانی جز مواردی است که نباید حتی یک روز دچار مشکل شود بنابراین این موضوعات را یا باید با سیاست‌های ریالی یا نرخ تسعیر ارز جبران شود؛ بنابراین هر تصمیمی که دولت دارد باید انجام داد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه نسبت به اظهارات رئیس مجلس گفت: مدیریت بازار دارو از جمله مواردی است که در اولویت کاری دولت قرار دارد، در سال گذشته در بحث تأمین دارو و مدیریت قیمت آن عملکرد مثبتی داشته‌ایم و برای سال جاری نیز منابعی که در جدول هدفمندی پیش‌بینی شده است بر اساس آنچه تصویب کرده‌اید انجام خواهد شد.

حمیدرضا حاجی بابایی در پاسخ به اظهارات رئیس مجلس و رئیس سازمان برنامه و بودجه بیان کرد: ما نتوانستیم تغییری در جدول ۱۴ ایجاد کنیم چرا که در این موضوع بحث دارو، نان، آرد، کمیته امداد، بهزیستی و بحث ۶۳ همت مدیریت انرژی نیاز به دقت نظر داشت که اگر ما تغییرات ایجاد می‌کردیم مشکلات بسیاری ایجاد می‌شد.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۳ ادامه داد: جدول شماره ۱۴ از نظر ما دچار کسری مفرط است و اگر دولت نتواند این موارد را به خوبی انجام دهد، دچار مشکل اساسی خواهیم شد بنابراین دولت باید در این موضوع به صورت قوی وارد شود تا از بروز مشکلات جلوگیری کند.

وی یادآور شد: عددی که برای جدول شماره ۱۴ در نظر گرفته شده بود هزار همت بود که ما آن را در کمیسیون به ۷۵۸ همت رساندیم و اگر بخواهیم مواردی که بیان شد را اعمال کنیم باید به همان هزار همت برگردیم که نزدیک به ۳۰۰ همت با آن فاصله داریم لذا از دولت می‌خواهم که با دقت نظر ویژه به این مسائل توجه کند.

دیگر خبرها

  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • هشدار قالیباف نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • ارتقاء رونق تولید و بهره روری با حمایت از کارگران
  • حمایت از کارگران رونق تولید و بهره‌روری را ارتقا می‌دهد
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟